Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Airconditioningwijzer.nl
Airconditioningwijzer.nl

Voordelen

Er zijn nogal wat voordelen die met een airco komen. De belangrijkste is nog steeds dat wanneer het erg warm is buiten en daardoor ook binnen, je een ruimte makkelijk en snel kunt koelen. Dit maakt het wonen, werken en slapen een stuk prettiger. Naast dat de lucht wordt gekoeld, wordt deze ook ontvochtigd en gefilterd.

Er zijn airco’s die naast koelen ook kunnen verwarmen, zoals bij split airco’s het geval is. Dit kan erg fijn zijn in de winter wanneer je maar 1 ruimte wilt verwarmen. Op deze manier hoef je niet alle ruimtes met een centrale verwarming te verwarmen en dat scheelt weer geld. Bekijk ook pagina airco nadelen voor verdere informatie.

airco afstandbediening

> Aanschafkosten blijvend omlaag

De aanschafkosten van airco’s zijn al lang niet meer zo hoog als enkele jaren terug. Je hebt al kwalitatief goede airco’s voor binnen en buiten voor slechts een paar honderd euro. De voordelen van een airconditioning zijn er zoveel dat het systeem zijn geld waard is. Wanneer je een airconditioning goed onderhoudt kun je hier jaren plezier van hebben.

> Stroomverbruik omlaag

Er zijn zowel particulieren als bedrijven die sceptisch zijn over een airco. Een veel gehoorde reden hiervoor is dat de elektriciteitskosten te hoog zouden zijn in verhouding tot de voordelen. Dat is echter achterhaald omdat moderne airco’s wel een acceptabel energieverbruik hebben. Een echt goede airco heeft namelijk een zuinig energielabel en daarvan zijn de elektriciteitskosten minimaal. De verkoelende lucht is heerlijk en wanneer je eenmaal een airconditioning hebt, wil je deze nooit meer kwijt.

Voordelen airco op een rijtje

  • Geeft verkoeling op warme dagen
  • Geeft warmte in de winter
  • Zorgt voor schone lucht in huis (omdat deze gefilterd wordt)
  • Door het gericht verwarmen van een ruimte kun je besparen op je stookkosten
  • Kan het wonen en slapen in huis of werken op kantoor een stuk aangenamer maken
  • Indien goed onderhouden, heb je er jaren plezier van

Airco aanschaffen?

Wil je er ook een aanschaffen? Achterhaal dan de kosten door contact op te nemen met meerdere aircobedrijven en vraag gratis en vrijblijvende offertes op. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en van wat je in totaal kwijt bent.

Zie de volgende pagina’s voor meer informatie:

 

Offertes voor airco's ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs