Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Airconditioningwijzer.nl
Airconditioningwijzer.nl

Garantie

Wanneer je een airco gaat aanschaffen moet je goed op de garantievoorwaarden letten. Een airco kost al snel een paar honderd euro en je wilt niet meteen weer een nieuw apparaat moeten aanschaffen. Ook hierbij geldt absoluut: goedkoop is duurkoop. Op iedere airco die je nieuw koopt hebt je recht op 2 jaar fabrieksgarantie.

Fabrikanten hanteren garantievoorwaarden die veel van elkaar kunnen verschillen. Zo zijn er fabrikanten die je verplichten een formulier in te vullen en op te sturen om in aanmerking te komen voor extra garantiejaren. Schade door storingen, ondeugdelijk gebruik of het niet voldoende uitvoeren van onderhoud vallen over het algemeen buiten de garantie. Mocht het zo zijn dat je een onderhoudscontract moet afsluiten, let dan goed op de kosten die dit met zich meebrengt. Van een onderhoudscontract heb je geen last indien je kiest voor een mobiele airco. Deze contracten zijn meestal van toepassing op vaste (split) airco’s.

reparatie airco

Tips voor waar je nog meer op moet letten bij de garantie

 1. Onderhoud

  Heb je een airco gekocht waarbij je onderhoud moet laten uitvoeren door een professional? Kijk dan goed wat de kosten zijn. Kijk ook op internet naar reviews die gegeven worden over airco’s. Op deze manier kom je er snel achter of er makkelijk gebreken optreden bij een bepaald type airco.

 2. Service

  Het bedrijf waar je de airco koopt, of dat nu online is of niet, moet goede service bieden. Mocht er iets met je airconditioner aan de hand zijn, dat moet je snel iemand kunnen bereiken. Een bedrijf dient snel met een oplossing te kunnen komen. Tijdens hete zomerdagen wil je niet met een kapotte airco opgescheept zitten natuurlijk.

 3. Verzekering

  Er zijn verzekeraars waarbij een airco meeverzekerd is bij de inboedelverzekering. Controleer je polis of sluit de juiste inboedelverzekering voordat je overgaat tot aanschaf van een airco. Mocht je dan met schade komen te zitten die niet vallen onder de garantie van de fabrikant, dan kun je toch aankloppen bij je verzekeraar.

 4. Huurwoning of koopwoning

  Indien je een huurwoning hebt en je wilt een aircosysteem aan de buitenkant van het huis hangen, dan dien je eerst om toestemming te vragen bij de woningbouwvereniging of je huisbaas. Bij een koopwoning dien je erop te letten of het plaatsen van een airco is toegestaan. Bij een flat of monumentaal pand is de plaatsing over het algemeen niet toegestaan. Zorg er altijd voor dat de airco op de juiste manier geïnstalleerd is en goed vast zit. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat het ineens van de muur valt. Mocht dan iemand geraakt worden die op dat moment langs loopt, kun je aansprakelijk gesteld worden!

Voor meer tips kun je naar pagina airco tips gaan.

Wat kost jouw airco?

Ben je benieuwd naar de prijzen van een airco voor jouw huis? Dan kun je het beste airco offertes opvragen en het aanbod in jouw regio vergelijken om een betere keuze te maken.

 

Offertes voor airco's ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs