Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Airconditioningwijzer.nl
Airconditioningwijzer.nl

Voor winkels

Een winkel kan eigenlijk niet zonder een goed aircosysteem. Door het grote aantal winkelende mensen kan de binnentemperatuur flink schommelen en is dat niet goed voor de winkelervaring. Een prettige temperatuur is dus een noodzaak. Er zijn 3 aircosystemen die zich uitstekend lenen voor een winkelomgeving:

cassette-airco bedienen

 1. Een cassette airco (multi-split)

  Een airco met cassettes is een systeem dat in het plafond wordt aangebracht. Het enige wat je er van ziet is een rooster in het plafond. Vooral in winkels is deze binnenunit erg geschikt omdat de vloeren en wanden vrij blijven. Een voorwaarde voor het installeren van een cassette systeem is echter wel een verlaagd plafond. Maar de praktijk wijst uit dat de meeste winkels al zo een plafond hebben. Zo een airco zal daarom probleemloos geïnstalleerd kunnen worden.

  Je kunt daarnaast ook kiezen voor een multi-split systeem om tot 5 ruimtes mee te koelen i.p.v. een gewoon split systeem. Een split systeem heeft 1 buitenunit en 1 binnenunit, waar een multi-split systeem tot maximaal 5 binnenunits kan hebben.

 2. Satelliet airconditioning

  Als je een grote winkel wilt koelen is het fijn wanneer je zo min mogelijk ziet van de airco. Een systeem met cassettes is dan mogelijk, maar nog beter is een satelliet airconditioning. Bij een dergelijke installatie zie je namelijk vrijwel niets en kun je zeer veel m3’s koelen (of verwarmen) tegen relatief lage kosten. Een ander groot voordeel is dat dit systeem ook erg weinig geluid maakt. Het winkelend publiek zal dus nauwelijks merken dat de airco aan staat.

 3. VRF aircosysteem (overdekte winkelcentra)

  Wil je in een (groot) gebouw meerdere ruimtes tegelijkertijd koelen/verwarmen (meer dan 5)? Dan kun je kiezen voor een VRF systeem. In zo een systeem varieert de capaciteit op elk gegeven moment omdat de behoeftes van de ruimtes continue veranderen. Daardoor heeft dit systeem ook meerdere binnen- en buitenunits en vergt het een aardige investering. Een VRF is echter wel een must in grote gebouwen.

Extra’s

Het is mogelijk om het aircosysteem uit te breiden met allerlei snufjes. Denk hierbij aan een smartphoneverbinding over WIFI, meerdere afstandsbedieningen/controlepanels of het kiezen voor mogelijkheden zoals een ionisator of warmtegordijn. Een warmtegordijn komt boven de ingang te hangen en zorgt ervoor dat warmte (in de winter) of koude lucht (in de zomer) niet via de deur kan ontsnappen. Dit zorgt voor een energiebesparing en hoeft het gebruiken van een airco niet al te duur te worden.

Wil je weten wat een airco voor je winkelpand gaat kosten? Laat je dan vrijblijvend adviseren door meerdere aircobedrijven en vraag gratis offertes op.

 

Offertes voor airco's ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs