Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Airconditioningwijzer.nl
Airconditioningwijzer.nl

Tips

Het begint allemaal met de kamer die je wilt gaan koelen. Is dit een kleine of juist grote ruimte? Het beste kun je de inhoud (m3) van de ruimte berekenen met LxBxH (staat voor Lengte maal Breedte maal Hoogte). Daar komt dan een getal in kubieke meters (m3) uit voort. Met dit getal kun je gaan kijken welke airco’s voldoende koelvermogen hebben om deze ruimte te koelen.

buitenunit

Hierna dien je te beslissen of je een vaste airconditioner wilt of een die je kunt verplaatsen. Kortom een hoop vragen die je eerst moet beantwoorden alvorens je tot aankoop overgaat. Hieronder kun je enkele tips lezen die de aankoop makkelijker maken.

 1. Energieverbruik

  Je wilt echt geen airco in huis of op kantoor hebben die enorm veel energie verbruikt. Er zijn best wel wat airco’s die een slecht energielabel hebben en zul je stijl achterover slaan wanneer je de eerst volgende energienota ontvangt. Het energieverbruik wordt bepaald door de koelingscapaciteit van de airco, hoe lang je gebruik maakt van het apparaat en het energielabel. Het beste kun je minstens kiezen voor energielabel A of A+.

 2. Geluidsniveau

  Erg belangrijke tip: let op het geluidsniveau. Een airco die veel lawaai maakt is zeer ergerlijk. Wanneer je er een koopt die enorm veel kabaal maakt dan krijg je al snel spijt. Een flink geluid weegt niet op tegen het voordeel van koelen. Het is de bedoeling dat je bij een airco prettig kunt wonen, werken en slapen. Vooral mobiele airco’s kunnen veel geluid maken (omdat alle onderdelen in de kamer staan). Bij een split airco hangen de onderdelen die geluid maken buiten en zijn deze airco’s dus zo goed als stil.

 3. De juiste capaciteit

  Om de juiste airconditioner te kiezen dien je eerst de inhoud van de ruimte te berekenen. Houd ook rekening met eventuele ramen en of de ruimte een zonnige kant heeft. Wanneer er namelijk veel ramen aanwezig zijn of de ruimte staat enkele uren per dag in de zon, dan kan het nodig zijn om een airco aan te schaffen met wat meer vermogen. Al is het wel zo dat het dichtdoen van de gordijnen al veel kan schelen. Het is daarnaast belangrijk om te kijken of je een airco voor één of meerdere ruimtes wilt gaan gebruiken.

 4. Ga voor kwaliteit

  Je hebt er niets aan om een goedkope airco aan te schaffen die maar kort meegaat. Je kunt het beste een iets hoger bedrag uitgeven voor betere kwaliteit. Bekende merken zoals Carrier, Daikin, Samsung en Toshiba leveren prima airco’s.

Vergelijk de airco prijzen

Wil je de prijzen voor jouw nieuwe airco weten? Vraag dan offertes op om een betere inschatting te maken van de totale kosten en van de mogelijkheden. Zodoende kun je voor het beste aanbod kiezen en zul je dus besparen op de aanschafkosten. Kom nu gratis en vrijblijvend in contact met airco leveranciers; ga naar de offerte pagina.

 

Offertes voor airco's ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs