Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Airconditioningwijzer.nl
Airconditioningwijzer.nl

Airco zonder buitenunit

Wanneer je geen buitenunit aan je huis wilt, dan kun je kiezen voor een mobiele airconditioner die je makkelijk van ruimte naar ruimte kunt verrijden. Of kiezen voor een monoblock airconditioning waarbij de binnen- en buitenunit zijn gecombineerd in één apparaat. Deze zijn zelfs te plaatsen waar een traditioneel systeem niet mogelijk of niet toegestaan is. Houd daarbij ook het energieverbruik in de gaten en bekijk de garantie.

  1. Mobiele airco

    Een mobiele airco is verplaatsbaar door het hele huis of tussen kantoorruimtes. Dit type airco wordt vooral gebruikt om een woonkamer, slaapkamer of kleine kantoorruimte te koelen. Aan de onderzijde van een mobiele airco zijn wieltjes geplaatst. Je hoeft hem dus niet te tillen en is daardoor makkelijk te verplaatsen. Naast verkoelen is ook verwarmen en ontvochtigen bij de meeste mobiele airconditioners mogelijk. Een mobiele airco is vooral geschikt om tijdens beperkte periodes te koelen of te verwarmen. Ze zijn minder geschikt om continu te laten draaien, met name omdat ze nogal wat elektriciteit verbruiken (ze werken minder efficiënt omdat alle onderdelen in één apparaat zitten). Een veel gehoorde klacht over mobiele airco’s is dat ze veel lawaai kunnen maken.

  2. Monoblock airco met binnen- en buitenunit ineen

    Dit zijn erg mooie airco’s die prachtig opgaan in het interieur. De installatie is makkelijk. Het boren van twee gaten door de muur is voldoende. Ze zijn vaak energiezuinig en zorgen voor een aangenaam klimaat in de ruimte die gekoeld moet worden. Dit is een ideaal type aircosysteem voor bijvoorbeeld monumentale panden, flats en andere panden waarbij het niet is toegestaan een airco te plaatsen of waarbij men liever kiest om geen buitenunit te plaatsen. Een monoblock airconditioning kan naast koelen ook verwarmen en ontvochtigen. Een monoblock airconditioning maakt minder geluid dan een mobiele airco.

Zowel een mobiele als monoblock airco hebben altijd een afvoerslang. Als je een airco zonder buitenunit en zonder afvoerslang wilt kun je het beste kiezen voor een aircooler of een ventilator.

airco bedienen

Prijzen airco zonder buitenunit

Er zijn diverse merken zoals Daikin, Toshiba, Samsung en Carrier waar je uit kunt kiezen. De prijzen van diverse soorten airco’s vind je in de volgende tabel:

Soort airco Prijzen
1a) Vaste airco zonder buitenunit (monoblock) €1000 – €3000
1b) Vaste airco met buitenunit (split) €1500 – €3000
2) Mobiele airco Vanaf €200

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wil je in contact komen met airco leveranciers en meer informatie ontvangen? Dan kun je gebruik maken van onze gratis offerte service. Laat nu je gegevens achter en benader vrijblijvend aircobedrijven. Ga nu naar de offerte pagina.

 

Offertes voor airco's ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs