Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Airconditioningwijzer.nl
Airconditioningwijzer.nl

Goedkope airco: goed idee of niet?

Wil je het lekker koel houden tijdens de zomer, maar ook niet te diep in de geldbuidel tasten? Dan kan je zeker een goedkope airco kopen. De vraag is vooral of je gaat voor goedkope airconditioning op korte of op lange termijn. Zo kost een mobiele airco niet zoveel, maar met een vaste airco bespaar je veel meer op de langere termijn. Ontdek wat voor jou de beste goedkope airco is!

Ga snel naar:
Goedkope airco per type
Goedkope airco: op korte of lange termijn?
Goedkope airco: gemiddelde prijzen
Hoe airco goedkoop laten plaatsen?
Vergelijk nu meerdere offertes

 

 

Een goedkope airco kopen: waarop letten?

Wat is een ‘goedkope airco’ eigenlijk? Een toestel dat weinig kost in de winkel of een airco die energiezuinig is, weinig onderhoud vergt, …? Dat hangt af van je budget. Hieronder enkele tips om een budgetvriendelijke airco te kopen:

 • Kies voor een mobiele airco: wil je slechts 1 ruimte koelen? En voor kortere periodes? Dan is een mobiele airco een goede keuze. Zo’n toestel kost veel minder dan een vaste airco en je kan er de binnentemperatuur ook mee op peil houden. Let wel op: zo’n installatie verbruikt meer energie dan een vaste airco. Op termijn zal dit dus duurder zijn dan een vast systeem.
 • Vergelijk meerdere merken: het ene airco-merk is duurder dan het andere. Zo kost een vaste airco van LG bv. gemiddeld minder dan een airco van Daikin of Mitsubishi. Het is dus zeker de moeite waard om verschillende fabrikanten te vergelijken. Niet alleen qua prijs, maar ook op gebied van kwaliteit, functies, extra opties, …
 • Beperk je verbruik: de goedkoopste airco op langere termijn? Dat is een toestel dat weinig stroom verbruikt. Ga dus voor een installatie met een groen energielabel, stel geen te lage temperatuur in, kies voor ventilatie en zonnewering, …
 • Stem het koelvermogen af op je situatie: is het vermogen te laag? Dan moet de airco onnodig hard werken om je binnentemperatuur op peil te krijgen. Een airco met een te hoog vermogen is dan weer onnodig duur in aankoop. Laat je dus zeker adviseren door een installateur over het optimale koelvermogen voor jouw woonsituatie.
 • Koop je airco op het juiste moment: in de zomer hebben installateurs het razend druk en zijn airco’s meestal duur. De beste aanbiedingen? Die scoor je dus na het drukke zomerseizoen. De herfst en de winter zijn het beste moment om goedkope airco’s te kopen.

Goedkoop een airco kopen? Dan is de belangrijkste tip het vergelijken van meerdere offertes. Via onze offerteservice kom je gratis in contact met erkende installateurs actief in je buurt. Start je aanvraag hier!

goedkope airco

 

Goedkope airco per type

Een mobiele airco is natuurlijk goedkoper dan een vaste airco. Maar over welke prijzen spreken we dan? En welke factoren bepalen die kostprijzen? Een kort overzicht:

 

1. Goedkope mobiele airco (vanaf 250 euro, excl. plaatsing)

Een mobiele airco kan je gewoon online kopen of in een gespecialiseerde winkel. Ook de installatie is erg eenvoudig. Gewoon het toestel in het stopcontact steken en klaar is kees. Je betaalt dus geen arbeidskosten van een installateur. Voor een mobiele airco starten de prijzen vanaf € 250 (incl. btw).

LET OP: op lange termijn zijn mobiele airco’s echte energieverslinders. Je moet een afvoerslang uit je raam hangen, waardoor het toestel meer stroom verbruikt om de temperatuur te verlagen.

 

2. Goedkope vaste airco (vanaf 1.200, incl. plaatsing)

Een vaste airco laat je altijd plaatsen door een erkende installateur. De prijzen liggen dus automatisch hoger dan bij een mobiele airco. Een monoblock airco (zonder buitenunit) is al verkrijgbaar vanaf € 1.200 (incl. plaatsing). En een goedkope split airco (met buitenunit)? Voor zo’n systeem beginnen de prijzen vanaf € 1.500 (incl. plaatsing). Zulke systemen kosten dus iets meer, maar ze zijn wel een stuk energiezuiniger. Zo bespaar je op langere termijn.

 

Welke soort airco kies ik?

Dat hangt vooral af van je budget en het gebruik van de airco. Wil je je airco enkel tijdens hittegolven gebruiken en ook niet te veel geld uitgeven? Dan is een mobiele airco zeker een goede keuze. Als je je airco regelmatiger wil gebruiken, is een vaste airco beter op de lange termijn.

Laat je adviseren door een erkende installateur in je buurt. Zo’n expert vind je snel en eenvoudig via onze offerteservice.

 

Goedkope airco: op korte of lange termijn?

Het is verleidelijk om voor de goedkoopste airco te gaan. Je betaalt weinig en de temperatuur is opnieuw draaglijk in je slaapkamer, woonkamer, … Toch is het verstandig om even verder te kijken dan die korte termijn. Voor een kwalitatieve vaste airco betaal je natuurlijk meer, maar je bespaart op de lange termijn veel geld dankzij:

 

 • Energiezuinige werking: vaste airco’s halen een hoog rendement en koelen je woning op een energiezuinige manier. Vooral split airco’s met een buitenunit zijn erg efficiënt en bovendien ook fluisterstil. Zo verdien je je investering na verloop van tijd terug.
 • Minder kans op defecten: een vaste airco van een topmerk staat garant voor hoogwaardige onderdelen die lang meegaan. Laat je je installatie om de 2 jaar nakijken door een expert? Dan kan je jarenlang je woning koelen zonder te moeten investeren in een nieuw systeem.
 • Koelen gedurende lange periodes: een mobiele airco verslindt te veel energie om lang te gebruiken. Zo’n toestel is vooral geschikt tijdens hittegolven. Met een vaste airco kan je dankzij de energiezuinige werking gelukkig voor langere periodes je woning koelen.
 • Ook als bijverwarming: investeer je in een split airco? Met de meeste van deze installaties kan je je woning ook bijverwarmen tijdens de tussenseizoenen. Zeker als je zonnepanelen hebt, is verwarmen met je airco echt van toegevoegde waarde.

 

Goedkope airco: gemiddelde prijzen

Wil je goedkoop een airco plaatsen? Vergelijk dan de startprijzen van meerdere toestellen bij erkende installateurs in je buurt. Gemiddeld mag je uitgaan van de volgende kosten:

 • Goedkope mobiele airco: vanaf 250 euro (incl. btw, excl. plaatsing)
 • Goedkope monoblock airco: vanaf 1.200 euro (excl. btw, incl. plaatsing)
 • Goedkope split airco: vanaf 1.500 euro (excl. btw, incl. plaatsing)

Op zoek naar goedkope airconditioning? Onze erkende installateurs komen vrijblijvend bij je langs om een offerte op te maken. Ontvang nu gratis advies en prijzen!

 

goedkope airco kopen

 

Hoe airco goedkoop laten plaatsen?

Wil je een goedkope airco, inclusief installatie? Goed idee, zelf je airco installeren is allesbehalve vanzelfsprekend en het risico op fouten is groot. Een lek in de koelleidingen kan bv. voor veel ellende zorgen. Vraag daarom meerdere airco-offertes aan. Zo vergelijk je gericht en kies je het beste systeem voor de beste prijs. Dat gaat zo:

 

 1. Airco-offertes aanvragen

  Dankzij onze offerteservice ontvang je gratis en vrijblijvend meerdere voorstellen voor jouw airco. Beschrijf je aanvraag in het formulier en wij brengen je in contact met geschikte installateurs actief in je buurt. Die komen dan ter plaatse om jouw project te bespreken.

 2. Prijzen & adviezen vergelijken

  Wil je graag goedkoop je airco kopen? Dan kan je die verschillende offertes gericht vergelijken. Uiteraard qua prijs, maar ook op gebied van garantie, merk, de adviezen van de installateurs in kwestie, … Zo ben je 100% zeker van een installatie op maat.

 3. Goedkope airco laten plaatsen

  Ga je een offerte ondertekenen? Dan komt de installateur op het afgesproken moment bij je langs om je airco te plaatsen. Hij geeft je ook uitgebreid uitleg over de werking, de bediening, … van je systeem. En heb je later nog vragen? Dan kan je altijd bij je gekozen expert terecht!

 

 

Offertes voor airco's ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs