Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Airconditioningwijzer.nl
Airconditioningwijzer.nl

Mini airco

Onder een mini airco wordt een airco verstaan die een ruimte met een vloeroppervlak tot 50 m2 kan koelen. Het apparaat heeft een afvoerslang en moet er dus een gat in de muur, deur of in het raam gemaakt worden. Een mini airco is dus eigenlijk een mobiele airco, maar komen de mobiele airco’s ook in grotere varianten. Het gaat dus om een ‘kleine mobiele airco’.

Vaak is het formaat zo klein dat je de airco ook gewoon op tafel kunt zetten. Als er geen afvoerslang bij zit, gaat het altijd om een aircooler en niet om een airco. Een airco, in wat voor formaat dan ook, heeft altijd een afvoerslang naar buiten nodig.

Mini airco kopen

Als je hebt besloten om voor een mini airco te gaan is het verstandig te letten op tenminste de volgende 2 punten:

  1. Geluidsniveau apparaat
    Het is belangrijk om te checken hoeveel geluid een airco maakt. Afhankelijk van waar je deze wilt gebruiken is het slim om te kiezen voor een apparaat dat niet al te veel geluid produceert. Als je de mini airco bijv. in een studievertrek zet wil je niet voortdurend gestoord worden. Een airco dat veel herrie maakt kun je dan zeker niet gebruiken.
  2. Vermogen
    Het is ook belangrijk om te kijken naar het vermogen van het apparaat en na te gaan hoeveel oppervlak (of m3) deze kan koelen. Als je een te zwak apparaat voor een grotere kamer haalt kun je al snel weer op zoek gaan naar een tweede welke die kamer wel goed kan koelen.

Wanneer kiezen voor mini airco?

Zoals je het al kunt raden is een mini airco handig als je van plan bent om een airco in een kleine kamer te gebruiken. Denk aan bijv. een kleine werkplaats op zolder die erg warm en benauwd kan worden in de zomer. Een mini airco is dan prima geschikt om die kamer tot 10 graden koeler te houden en wordt het een stuk comfortabeler om daar te werken.

Nadeel mini airco

Een mini airco is geschikt om een kleine ruimte mee te koelen en kan daarnaast ook nog eens makkelijk van de ene kamer naar de andere kamer verplaatst worden. Echter is dat gelijk ook een nadeel omdat het apparaat een afvoer naar buiten nodig heeft. Dat betekent dat je in elke kamer waar je de airco gebruiken gaat een gat in de muur, deur of het raam moet maken.

Een raam open zetten om de slang er uit te hangen kan averechts werken omdat 1) de kamer niet gekoeld wordt en 2) er veel onnodig stroom verbruikt zal worden. Heb je geen behoefte aan gaten op meerdere plekken in huis? Neem dan een aircooler. Deze kan de kamer tot 3 graden koeler maken maar heeft geen afvoer nodig.

 

Offertes voor airco's ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs