Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Airconditioningwijzer.nl
Airconditioningwijzer.nl

Filters

Tegenwoordig kun je met een airco veel meer dan alleen koelen. Zo kun met veel systemen ook de lucht filteren en ontvochtigen. En door middel van de verwarmingsfunctie kun je de woning in de wintermaanden op een energiezuinige manier behaaglijk warm krijgen. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat de airco goed wordt onderhouden. Op die manier heb je namelijk het langste plezier van het systeem.

vieze aircofilter

> Het reinigen van de filters

Als je dagelijks gebruik maakt van de airco moet je iedere maand de filters inspecteren. Deze kunnen door het gebruik van het systeem behoorlijk vervuild raken. En dit is natuurlijk niet goed voor de kwaliteit van de lucht die uit het apparaat komt. Als de filters vuil zijn kun je deze uitzuigen met een stofzuiger of in water uitwassen.

> Twee keer per jaar een grote beurt

Bij intensief gebruik is het verstandig om de airco minimaal twee keer per jaar na te laten kijken door een specialist. Deze specialist zal dan de oude koelvloeistof deskundig verwijderen en de leidingen vacuüm droog zuigen. Vervolgens zal het hele systeem worden nagelopen. Eventuele lekken of gebreken kunnen dan worden opgespoord en gerepareerd. Als alles in orde is zal de vakman de nieuwe vloeistof onder hoge druk in de airco spuiten en het systeem afsluiten.

 

Offertes voor airco's ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs