Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Airconditioningwijzer.nl
Airconditioningwijzer.nl

Mobiele airco

Mobiele airco’s zijn erg praktisch omdat ze makkelijk te verplaatsen zijn. Het gewicht van deze airco is laag en dankzij de wieltjes onderaan kun je hem makkelijk verplaatsen van ruimte naar ruimte. Zo kun je de airconditioner overdag in de woonkamer zetten en ’s avonds in de studie- of slaapkamer. Dit type airco is vooral geschikt voor kleinere ruimtes. Je hebt geen installatie- of onderhoudskosten en is hij erg makkelijk om op te bergen in de winter door zijn geringe formaat. Het apparaat heeft echter wel een relatief hoog energieverbruik in vergelijking tot de andere soorten airco’s.

De belangrijkste voor- en nadelen van een mobiele airco kunnen als volgt opgesomd worden:

Voordelen Nadelen
Makkelijk te installeren Maakt veel lawaai
Flexibel Laag vermogen
Lage aanschafprijs Relatief hoog stroomverbruik

mobiele airco

Twee varianten

Een mobiele airco is verkrijgbaar in twee varianten, namelijk als monoblock of splitsysteem.

  1. Mobiele airco zonder buitenunit (monoblock): een monoblock airco is makkelijker te verplaatsen dan een splitsysteem, echter heeft een splitsysteem meer vermogen om te koelen. Aan de achterzijde van een monoblock zit een slang die uit het raam gehangen moet worden of aangesloten kan worden op een luchtafvoersysteem.
  2. Mobiele airco met buitenunit (split): een splitsysteem bestaat uit twee onderdelen, namelijk een deel dat binnen staat en een deel dat buiten hangt. Beide delen zijn verbonden met een dunne slang.

Voordelen splitsysteem

Een splitsysteem heeft als belangrijkste voordeel dat het gedeelte dat veel lawaai produceert buiten wordt gehangen, daar heb je dus binnen geen last van. Een monoblock systeem kan best wat geluid produceren. Let daarom bij aankoop op het geluidsniveau dat staat aangegeven in decibel (dB).

Zowel bij het monoblock als splitsysteem heb je te maken met een slang die naar buiten geleid dient te worden.

Tips bij het kopen

Wanneer je een mobiele airco gaat kopen kun je het beste op internet naar reviews en filmpjes zoeken of je kunt naar een winkel gaan. Belangrijk bij dit type airco is dat je goed let op het koelvermogen en vooral dat je let op het lawaai dat geproduceerd wordt. Ook het energieverbruik is belangrijk. Je zult zeker niet de eerste zijn die een airconditioning koopt en bij het gebruik ervan constateert dat het lawaai te veel is.

Wanneer mobiele airco gebruiken?

Mobiele airco’s worden voornamelijk gebruikt voor kleinere ruimtes. Bijvoorbeeld een kleine woonkamer, slaapkamer of studiekamer. Ze zijn ook te gebruiken in niet al te grote kantoorruimtes. Meet eerst de ruimte op voor je gaat zoeken naar een airconditioner. In de specificaties van een systeem wordt namelijk aangegeven in welke ruimte deze het beste gebruikt kan worden.

Mobiele airco zonder slang?

Mobiele airco’s komen altijd met een afvoerslang omdat deze de condensvocht ergens kwijt moet. Via de afvoerslang wordt vocht naar buiten afgevoerd. Aircoolers of ventilatoren zijn eventueel een alternatief voor het geval het niet mogelijk is om een afvoerslang te plaatsen. Deze apparaten koelen de ruimte echter niet, maar zorgen voor een frisse bries. Wellicht dat dat wel voldoende is.

Bekijk het aanbod van mobiele airco’s bij bol.com


 

Offertes voor airco's ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs