Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Airconditioningwijzer.nl
Airconditioningwijzer.nl

Ventilator

Het verschil tussen een ventilator en een aircooler is dat deze geen koelelement heeft waar lucht doorheen geblazen wordt. In een kamer zorgt een ventilator voor luchtverplaatsing welke een gevoelsmatige verkoeling kan bieden. Echter kan de ventilator de kamer niet koelen. Een aircooler kan dit daarentegen weer wel. Ook een airco kan dit omdat deze warmte en vocht uit de lucht haalt en buiten afgeeft. Zie ook: werking airco.

Het nadeel aan een (mobiele) airco is overigens wel dat het een stuk duurder is dan een ventilator of aircooler. En maakt vooral een monoblock airco bovendien veel meer herrie dan een ventilator. Een vergelijking vind je in de volgende tabel:

Ventilator Aircooler Mobiele airco Airco
Prijs vanaf €20 euro vanaf €30 euro vanaf €200 euro vanaf €1000 euro
Vermogen Gevoelsmatige verkoeling Kamer wordt max. 3 graden koeler Kamer wordt max. 10 graden koeler Temperatuur kan verlaagd worden tot 15 graden
Plaatsing Snel en makkelijk Snel en makkelijk, geen afvoerslang Slang naar buiten verplicht Breekwerk, slangen/buizen trekken 

Offertes voor airco's ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs