Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Airconditioningwijzer.nl
Airconditioningwijzer.nl

Airco voor bedrijven

Voor jouw bedrijf kun je het beste een aantal in airco’s gespecialiseerde bedrijven langs laten komen om de ruimte(s) te laten bekijken. Specialisten kunnen aan de hand van de informatie een goed advies geven wat het beste bij je bedrijf past. Ook zal ter sprake komen wat de kosten zullen zijn, zoals de montagekosten en onderhoudskosten. Onderhoud is belangrijk, want het laatste wat je wilt is dat werknemers ziek worden van vervuild lucht of een niet goed werkende airco.

Voor kleine bedrijven

Kleine bedrijven die geen vaste airco willen laten installeren en maar een kleine ruimte willen koelen kunnen prima uit de voeten met een mobiele airco. Dat is een kwestie van plaatsen, afvoerslang naar buiten hangen en koelen maar. Welke airco je als bedrijf ook kiest, zet medewerkers nooit onder of recht voor een airconditioner. Om gezondheidsproblemen met personeel te voorkomen kun je het beste kiezen voor een airco met filters, dan worden onzuiverheden uit de lucht gehaald en voorkomt dit bacteriën en schimmels. Wel is het belangrijk om de filters op tijd na te kijken. Niets is zo erg als vervuilde airco’s!

VRF systeem

Voor grote bedrijven

Voor grote bedrijven (tot 200 m2 aan kantooroppervlak of minder dan 5 te koelen ruimtes) en winkelpanden zijn, naast meerdere mobiele airco’s, deze systemen geschikt:

 • Een cassette airco

  Een airco met cassettes is een systeem dat in het plafond wordt aangebracht. Het enige wat je er van ziet is een rooster. Vooral in kantoorpanden is dit systeem heel geschikt omdat de vloeren en wanden vrij blijven. Een voorwaarde voor het installeren van een cassette systeem is echter wel een verlaagd plafond. Maar de praktijk wijst uit dat de meeste kantoorpanden en winkels al zo een plafond hebben. Een cassette airco zal daarom probleemloos geïnstalleerd kunnen worden.

 • Satelliet airconditioning

  Als je een groot gebouw wilt koelen is het fijn wanneer je zo min mogelijk ziet van de airco. Een systeem met cassettes is dan mogelijk, maar nog beter is een satelliet airconditioning. Bij een dergelijke installatie zie je namelijk vrijwel niets en kun je zeer veel m3’s koelen (of verwarmen) tegen relatief lage kosten. Een ander groot voordeel is dat dit systeem ook erg weinig geluid maakt.

Meer dan 5 ruimtes?

Gaat het om een gebouw met meer dan 5 ruimtes welke gekoeld en verwarmd moet worden? Dan zal een aircospecialist een VRF systeem adviseren:

 • VRF airconditioning

  Wil je in een (groot) gebouw meerdere ruimtes tegelijkertijd koelen/verwarmen? Dan kun je kiezen voor een VRF systeem. In zo een systeem varieert de capaciteit op elk gegeven moment omdat de behoeftes van de ruimtes continue veranderen. Daardoor heeft dit systeem ook meerdere binnen- en buitenunits en vergt het een aardige investering. Een VRF is echter wel een must in grote gebouwen.

Wil je weten wat een airco gaat kosten? Laat je dan vrijblijvend adviseren door meerdere aircobedrijven en vraag gratis offertes op.

 

Offertes voor airco's ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs