Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Airconditioningwijzer.nl
Airconditioningwijzer.nl

Airco met luchtreiniging

Het kan verstandig zijn om bij het kopen van een airconditioner te kiezen voor een systeem met luchtreiniging. Naast een normale luchtreiniger die verontreinigde lucht schoon maakt bestaat er ook de ionisator. Een ionisator zorgt met behulp van een elektrische lading dat de moleculen in de lucht ontdaan worden van schadelijke deeltjes.

Wanneer kiezen voor luchtreiniging?

Een luchtreiniger is vaak bij split-airco’s ingebouwd. De filtertechniek verwijdert stof, rook, vieze geuren, schimmels en bacteriën uit de lucht. Een airconditioner met luchtreiniging is aan te raden indien je al snel last hebt van allergieën en aandoeningen aan de luchtwegen (bekijk ook de gevaren van een airco).

Airconditioners die zijn voorzien van een filter dienen wel jaarlijks nagekeken te worden om er zeker van te zijn dat de lucht goed gereinigd blijft. Een nadeel is dus dat je met onderhoudskosten te maken hebt, maar dan kun je wel een heel jaar genieten van een airco die zijn werk op de juiste manier doet en krijg je daardoor minder gezondheidsklachten.

De voordelen op een rijtje

  • Het prijsverschil tussen een airco met of zonder luchtreiniging is minimaal
  • Verwijdert stof, rook, vieze geurtjes, schimmels en bacteriën uit de lucht
  • Zorgt voor een verbeterde binnenluchtkwaliteit indien er naast de filter ook nog een ionisator aanwezig is
  • Vermindert gezondheidsklachten zoals misselijkheid, hoofdpijn en last van de luchtwegen
  • Ideaal voor mensen die snel last hebben van allergieën en aandoeningen aan de luchtwegen

Bekijk nog meer voordelen van een airco op deze pagina.

Tarieven vergelijken

Wil je weten wat een airco gaat kosten? Dan is het verstandig om offertes op te vragen en de prijzen en het algehele aanbod te vergelijken. Ga naar de offerte pagina en kom vrijblijvend in contact met aircoleveranciers.

 

Offertes voor airco's ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs