Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Airconditioningwijzer.nl
Airconditioningwijzer.nl

Veiligheid

Airco’s zijn tegenwoordig volkomen veilig. Bij het produceren hebben de fabrikanten al veel veiligheidsvoorzieningen in gebouwd. Zo wordt er ingegrepen als het apparaat te warm wordt of als de spanning te hoog oploopt. Het risico op kortsluiting, brand en eventuele explosies is hierdoor minimaal.

Maar net zoals voor ieder ander apparaat geldt ook voor een airconditioner dat je er op een verstandige manier mee om moet gaan. Alleen dan kun je er optimaal van genieten en breng je de veiligheid van jezelf en anderen niet in gevaar. En als je je aan de volgende tips houdt kan het eigenlijk niet meer misgaan:

nalopen airco

> Kies de juiste airco

Wanneer je een nieuw aircosysteem koopt is het belangrijk om er een uit te kiezen die past bij de ruimte waarin je hem wilt plaatsen. Als je een systeem neemt met te weinig vermogen zal de airco niet krachtig genoeg zijn om de hele ruimte te koelen. Kies je er één met te veel vermogen, dan zal de ruimte niet koel maar juist tochtig worden. Zorg er ook voor dat je een goed merk kiest. Goedkoop is ook bij airco’s namelijk niet beter, maar bijna altijd slechter.

> Installeer het apparaat veilig

Wil je zelf de airco installeren? Kijk dan eerst of de elektriciteitsgroep wel voldoende capaciteit heeft. Vaak is dit namelijk niet het geval. Je moet er dan voor zorgen dat de airco een eigen groep heeft. Zorg ervoor dat de airco altijd aangesloten is via een geaard stopcontact.

> Vergeet het onderhoud niet

Aircosystemen hebben onderhoud nodig. Kijk het systeem twee keer per jaar helemaal na. Haal de filters eruit en maak ze schoon. Vindt je dit een ingewikkeld klusje? Begin er dan niet aan omdat het risico’s met zich mee brengt. Huur dan liever een expert in. Wist je dat je ook abonnementen kunt afnemen op het onderhoud? Voor een vast laag bedrag per jaar komen ze je airco (twee)jaarlijks nakijken en schoonmaken.

 

Offertes voor airco's ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs