Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Airconditioningwijzer.nl
Airconditioningwijzer.nl

Airco zonder slang

Anders dan een ventilator of aircooler (luchtkoeler) komt een airco altijd met een afvoerslang en is deze bedoelt om vocht en warmte naar buiten te leiden. Afhankelijk van het type kun je een slang weg laten werken in de muur (split airco met binnen- en buitenunit) of de slang via een gat in de muur, deur of in het raam naar buiten hangen (mobiele airco).

Oplossingen

Wil je genieten van de gemakken van een airco maar toch niet willen rommelen met een afvoerslang uit het raam? Dan kun je het beste een compleet aircosysteem laten plaatsen omdat deze 1) een ruimte veel efficiënter kan koelen en 2) deze daardoor relatief minder stroom verbruikt. Zo een systeem noemen ze een ‘split airco‘ en is erg efficiënt omdat het een aparte binnen- en buitenunit heeft. De binnenunit onttrekt het vocht en de warmte en geeft deze door aan de buitenunit. Je zult dan wel te maken hebben met een slang maar hoef je deze niet telkens uit te hangen, zoals bij een mobiele airco.

airco bedienen

Bij een ‘monoblock’ systeem zitten beide units in de kamer en zijn ze dus een stuk minder efficiënt. Een splitsysteem kun je redelijk snel laten plaatsen en hoeft er in principe maar 1 gat in de muur geboord te worden om de binnenunit met de buitenunit te verbinden. Bij een monoblock systeem is er nog steeds een afvoer nodig maar zijn deze systemen goedkoper en sneller te plaatsen dan een split systeem, het is dus een airco zonder buitenunit.

Alternatieven

Er bestaan ook luchtontvochtigers of luchtbevochtigers, welke een ruimte aangenamer kunnen maken. Deze apparaten zijn geen airco’s en maken de ruimte dus ook niet koeler. Ze onttrekken vocht uit de lucht om deze droger te maken. Zonder de temperatuur te laten zakken kunnen deze luchtontvochtigers de binnenruimte comfortabeler maken omdat droge lucht ‘minder warm’ aanvoelt.

Verder kun je ook kiezen voor een ventilator. Deze zorgt echter alleen voor een verplaatsing van lucht en maakt het een binnenruimte niet koeler en onttrekt het ook geen vocht uit de lucht om deze droger te maken. Toch kan een ventilator voor een klein prijsje de gevoelstemperatuur laten zakken.

 

Offertes voor airco's ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs