Onderhoud

De airco in uw woning heeft onderhoud nodig
Airco in je woning is heerlijk. Je hebt altijd een lekker temperatuurtje in huis, ondanks de weersomstandigheden buiten. En je kunt altijd heerlijk slapen. Het is alleen wel belangrijk dat je de airco af en toe laat nakijken. De airco werkt namelijk met een gesloten vloeistof systeem. De vloeistof in de airco heet Freon. Freon fungeert als koelmiddel maar verdampt naar verlopen van tijd. Het is dus noodzakelijk dat deze vloeistof om de zoveel tijd wordt bijgevuld. Als dit niet gebeurd zit er naar verloop van tijd steeds minder vloeistof in het aircosysteem en zal het apparaat dus minder goed werken. Ook daalt het rendement van de airco. Je zult hem steeds harder moeten zetten om de ruimte te kunnen koelen. En dit gaat ten koste van het energieverbruik. Met andere woorden, je verspilt meer energie, betaalt meer geld, terwijl de airco steeds minder goed functioneert. En dat is natuurlijk zonde. Laat het met dus regelmatig bijvullen en nakijken, dan heb je er langer plezier van.

Hoe werkt het bijvullen van Freon
Freon kun je het beste laten bijvullen door een specialist in aircosystemen. Eerst wordt de oude vloeistof uit het systeem gehaald met behulp van een zuigsysteem. Als het hele systeem leeg is zal de airco nog zeker 30 minuten vacuĆ¼m worden gezogen. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat al het vocht uit de leidingen verdwijnt. Als de airco helemaal leeg is zal de specialist alle onderdelen van de airco nalopen op eventuele defecten of lekkages. Als deze aanwezig zijn zullen ze gerepareerd worden waarna de nieuwe vloeistof in het systeem kan worden gebracht. Dit gebeurt onder hoge druk. Als de airco vol zit zal alles weer netjes worden afgesloten.

Airco prijzen vergelijken?

Kom vrijblijvend in contact met aanbieders van airco’s en laat je adviseren over de mogelijkheden. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op je aankoop. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Airconditioning

Je vindt op AirconditioningWijzer.nl veel informatie en tips over airco's. De praktische informatie maakt het mogelijk om een betere keuze te maken zodat je de juiste airco koopt.

Ook kun je in contact komen met leveranciers van airco's. Die ook de complete installatie voor je kunnen verzorgen.

Alle onderwerpen A-Z
Bekijk de 35+ onderwerpen die je op deze website kunt vinden.

Aanbieders vergelijken?

Neem vrijblijvend contact op met airco leveranciers. Vraag gratis airco offertes aan.

© 2011-2019 Airconditioningwijzer.nl | Airconditioning | Voor aircoleveranciers