Ziektekiemen

Er zitten geen ziektekiemen in airco
Sommige mensen willen liever geen aircosysteem omdat ze bang zijn dat ze er ziek van worden. Men denkt ten onrechte vaak dat er ziektekiemen in de airco zitten. Dit is echter bijna niet mogelijk. Het zou dan echt om een extreem vervuild systeem moeten gaan. Als een airco normaal wordt onderhouden is het eigenlijk niet mogelijk dat deze ziektekiemen verspreidt. Het tegenovergestelde is waar. Vanwege de luchtfilteringsfunctie op airco’s zorgen deze systemen er juist voor dat de lucht schoner wordt. In ruimtes met airco zitten niet voor niets veel minder stofdeeltjes en pollen in de lucht. Mensen met astmatische of allergische klachten hebben er daarom juist baat bij.

Ziekte wordt van mens op mens overgebracht
Er zijn ook mensen die denken dat je vanwege de kou of de tocht uit de airco ziek kunt worden. Ook dit is een fabeltje. Ziek wordt je namelijk niet van kou of een frisse wind. Het is overigens wel ongezond om grote temperatuurswisselingen te hebben. Maar als je de airco niet meer dan 6 graden kouder of warmer zet, is hier eigenlijk geen sprake van. De echte boosdoeners die ons ziek maken zijn de bacteriën en virussen die van mens op mens worden overgedragen. En vooral in de winter zitten alle ramen en deuren vaak dicht. Zo kan de concentratie ziektekiemen in de lucht aardig oplopen. Dus als je op kantoor snel ziek wordt heeft dit meer met de aanwezigheid van al die mensen te maken dan met de airconditioning. Het enige wat de airco wel doet is de lucht over de verschillende ruimtes binnen een kantoor verspreiden. Als bepaalde mensen ziektekiemen bij zich dragen zullen deze door de luchtstroom van de airco eerder over de rest van het kantoor worden verspreid.

Airco prijzen vergelijken?

Kom vrijblijvend in contact met aanbieders van airco’s en laat je adviseren over de mogelijkheden. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op je aankoop. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Airconditioning

Je vindt op AirconditioningWijzer.nl veel informatie en tips over airco's. De praktische informatie maakt het mogelijk om een betere keuze te maken zodat je de juiste airco koopt.

Ook kun je in contact komen met leveranciers van airco's. Die ook de complete installatie voor je kunnen verzorgen.

Alle onderwerpen A-Z
Bekijk de 35+ onderwerpen die je op deze website kunt vinden.

Aanbieders vergelijken?

Neem vrijblijvend contact op met airco leveranciers. Vraag gratis airco offertes aan.

© 2011-2019 Airconditioningwijzer.nl | Airconditioning | Voor aircoleveranciers