Airconditioning

Op AirconditioningWijzer.nl vind je veel informatie en tips over airco's. De praktische informatie maakt het mogelijk om een betere keuze te maken zodat je de juiste airco koopt.

Ook kun je in contact komen met leveranciers van airco's. Die ook de complete installatie voor je kunnen verzorgen.

Alle onderwerpen A-Z
Bekijk de 35+ onderwerpen die je op deze website kunt vinden.

Aanbieders vergelijken?

Neem vrijblijvend contact op met airco leveranciers. Vraag gratis airco offertes aan.

Wanneer airco kopen?

Beperk de kosten per uur en ga verstandig om met de airco
Aircosystemen staan van oudsher bekend als apparaten met een hoog verbruik van energie. En airco’s verbruiken inderdaad veel stroom maar de recentere modellen zijn een stuk energiezuiniger geworden. Daar komt nog bij dat het aantal functies van de airco is uitgebreid waardoor je het apparaat vaker en beter kunt gebruiken. Zo kun je er je huis niet alleen mee koelen maar ook verwarmen. Met de volgende tips kun je het stroomverbruik en de kosten per uur nog verder inperken:

  • Koop een energiezuinig model
  • Maak gebruik van de zonwering
  • Gebruik de airco alleen als het nodig is
  • Zet de airco aan voordat de hitte doordringt

Koop een energiezuinig model
Bij het uitzoeken van een nieuw aircosysteem is het verstandig om te letten op het energielabel. Het heeft de voorkeur om een apparaat met een energielabel A te nemen. Deze airco’s zijn behoorlijk zuinig. Verder is het van belang om uit te zoeken hoeveel stroom het apparaat verbruikt in stand-by modus. Dit kan namelijk behoorlijk uiteenlopen per merk en model.

Maak gebruik van de zonwering
Als je de airco aanzet kun je het energieverbruik beperken door het zonlicht zoveel mogelijk te weren. Laat dus vooral het zonnescherm zakken of doe de zonwering naar beneden. Je kunt ook de gordijnen dicht doen.

Gebruik de airco alleen als het nodig is
Een andere slimme en heel eenvoudige tip is om de airco alleen te gebruiken als het niet anders kan. Als een open raam voldoende is, laat de airco dan uit. Zeker in de ochtenden en avonden zal je de airco dan meestal uit kunnen laten.

Zet de airco aan voordat de hitte doordringt
Als je weet dat het een warme dag wordt is het verstandig om de airco op tijd aan te zetten. Hoe langer je hiermee wacht, hoe warmer de ruimte wordt en hoe harder de airco moet werken om de ruimte te koelen.

Airco prijzen vergelijken?

Kom vrijblijvend in contact met aanbieders van airco’s en laat je adviseren over de mogelijkheden. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op je aankoop. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.