Waarom een airco?

De meeste kantoren, hotels en restaurants hebben tegenwoordig wel een goed aircosysteem, maar worden ze ook steeds vaker in woningen geplaatst. Zo'n systeem geeft verkoeling tijdens de warme zomermaanden en blijft de omgevingstemperatuur altijd aangenaam om in te leven/werken. En vooral dat laatste is heel belangrijk. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we vanaf een temperatuur van 24 graden minder productief worden. Sterker nog: met elke graad warmer neemt de productiviteit steeds sneller af.

> In een optimaal klimaat kan ons lichaam beter presteren

Dankzij een aircosysteem op kantoor is er altijd voldoende frisse lucht. Daarnaast is de luchtvochtigheid altijd goed en functioneert het lichaam hierdoor beter. Onderzoek heeft uitgewezen dat werknemers bij een goede klimaatbeheersing zelfs 10% tot 15% productiever zijn dan wanneer ze in een omgeving zonder airco zouden werken. En dat geldt voor administratief werk, maar ook voor mentaal werk. Werkgevers hebben dus veel te winnen bij een goede klimaatbeheersing.

> Dankzij klimaatbeheersing willen medewerkers meer presteren

Werken in een prettige omgevingstemperatuur is dus heel goed voor het bedrijfsrendement. Maar het mes snijdt aan twee kanten. De werknemers zullen namelijk met veel meer plezier werken in een kantoor met airconditioning omdat het aangenamer is. Ze zullen zich tevredener voelen en daardoor ook meer geneigd zijn om beter te willen presteren.

nieuwe airco plaatsen

Ook interessant voor woningen

Tegenwoordig (met de hete zomers) is een airco ook voor woningen interessant geworden. Een systeem zorgt namelijk de hele dag voor verkoeling en kan daarmee het woongenot enorm verhogen. Ook zijn de prijzen de afgelopen jaren gedaald en kun je een monoblock systeem al vanaf €1000 euro aanschaffen. Lees verder op pagina prijs airco.

Vind de beste vakman...

Benader aircospecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman...

Vergelijk offertes van aircobedrijven