Airco voor winkels

Een winkel kan eigenlijk niet zonder een goed aircosysteem. Door het grote aantal winkelende mensen kan de temperatuur immers flink oplopen. Dit is niet goed voor de winkelervaring. En je wilt natuurlijk niet dat de mensen vanwege de warmte de winkel uitgaan en wegblijven. Het publiek moet zich juist comfortabel voelen waardoor ze in de winkel blijven en hun inkopen kunnen doen. Een prettige temperatuur is dus eigenlijk wel een noodzaak. Er zijn twee aircosystemen die zich uitstekend lenen voor een winkelomgeving:

  • Een cassette airco
  • Satelliet airconditioning

Een cassette airco
Een airco met cassettes is een systeem wat in het plafond wordt aangebracht. Het enige wat je er van ziet is een rooster. Vooral in winkels is dit systeem heel geschikt omdat de vloeren en wanden vrij blijven. Dit is natuurlijk heel belangrijk in een winkel waarin je iedere m2 zo goed mogelijk wilt benutten. Een voorwaarde voor het installeren van een cassette systeem is echter wel een verlaagd plafond. Maar de praktijk wijst uit dat de meeste winkels al zo’n plafond hebben. Een cassette airco zal daarom probleemloos aangebracht kunnen worden.

Satelliet airconditioning
Als je een hele grote winkel wilt koelen is het mooier wanneer je zo min mogelijk ziet van de airco. Een systeem met cassettes is mogelijk, maar nog mooier is een satelliet airconditioning. Bij een dergelijke airco installatie zie je namelijk vrijwel niets, op enkele roostertjes na. Deze roostertje worden echter heel subtiel in dezelfde kleur als het plafond aangebracht. Een ander groot voordeel aan het satelliet airconditioning systeem is dat het ten opzichte van andere airconditioning systemen erg weinig geluid maakt. Het winkelend publiek zal dus nauwelijks merken dat de airco aan staat. Een andere prettige bijkomstigheid is dat er bij deze airco nooit sprake is van een ‘tochterig’ gevoel.

Airco prijzen vergelijken?

Kom vrijblijvend in contact met aanbieders van airco’s en laat je adviseren over de mogelijkheden. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op je aankoop. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Airconditioning

Je vindt op AirconditioningWijzer.nl veel informatie en tips over airco's. De praktische informatie maakt het mogelijk om een betere keuze te maken zodat je de juiste airco koopt.

Ook kun je in contact komen met leveranciers van airco's. Die ook de complete installatie voor je kunnen verzorgen.

Alle onderwerpen A-Z
Bekijk de 35+ onderwerpen die je op deze website kunt vinden.

Aanbieders vergelijken?

Neem vrijblijvend contact op met airco leveranciers. Vraag gratis airco offertes aan.

© 2011-2019 Airconditioningwijzer.nl | Airconditioning | Voor aircoleveranciers