Voor kantoor

In veel kantoren kunnen de temperaturen erg schommelen. Daar komt nog eens bij dat veel kantoren slecht geventileerd zijn. Om het werken aangenaam te houden is een goede airco dus wel zo prettig.

cassette-airco

Bij gezonde temperaturen is men productiever

Het spreekt voor zich dat tevreden werknemers beter willen presteren dan mensen die last hebben van de warmte. Het is echter ook wetenschappelijk bewezen dat werknemers daadwerkelijk productiever zijn wanneer de temperatuur optimaal is. Een temperatuur van maximaal 24 graden is ideaal voor zowel mentaal als administratief werk. Elke graad warmer zorgt voor een behoorlijke afname van de productiviteit. En dit gaat natuurlijk ten koste van het bedrijfsrendement.

Naast een simpele mobiele airco, zijn er 3 soorten aircosystemen geschikt voor kantoren:

  1. Een cassette airco

    Een airco met cassettes is een systeem dat in het plafond wordt aangebracht. Het enige wat je er van ziet is een rooster. In kantoorpanden is dit systeem geschikt omdat de vloeren en wanden dan vrij blijven. Een voorwaarde voor het installeren van een cassette systeem is echter wel een verlaagd plafond. Maar de praktijk wijst uit dat de meeste kantoren zo een plafond hebben en kan daarom probleemloos geïnstalleerd worden.

  2. Satelliet airconditioning

    Als je een grote kantoorruimte wilt koelen is het fijn wanneer je zo min mogelijk ziet van de airco. Een systeem met cassettes is dan mogelijk, maar nog beter is een satelliet airconditioning. Bij een dergelijke installatie zie je namelijk vrijwel niets en kun je zeer veel m3's koelen (of verwarmen) tegen relatief lage kosten. Een ander groot voordeel is dat dit systeem ook erg weinig geluid maakt. De mensen op kantoor zullen dus nauwelijks merken dat de airco aan staat.

  3. VRF aircosysteem

    Wil je in een (groot) kantoorgebouw meerdere ruimtes tegelijkertijd koelen/verwarmen (meer dan 5)? Dan kun je kiezen voor een VRF systeem. In zo een systeem varieert de capaciteit op elk gegeven moment omdat de behoeftes van de ruimtes continue veranderen. Daardoor heeft dit systeem ook meerdere binnen- en buitenunits en vergt het een aardige investering. Een VRF airco is echter wel een must in grote gebouwen.

buitenunits airco op dak

Extra's

Het is mogelijk om het aircosysteem uit te breiden met allerlei snufjes. Denk hierbij aan een smartphoneverbinding over WIFI, meerdere afstandsbedieningen/controlepanels of het kiezen voor extra opties zoals een ionisator of warmtegordijn. Een warmtegordijn komt boven de ingang te hangen en zorgt ervoor dat warmte (in de winter) of koude lucht (in de zomer) niet via de deur kan ontsnappen. Dit zorgt voor energiebesparing en hoeft het koelen/verwarmen niet al te duur te worden.

Wil je weten wat een airco voor kantoor gaat kosten? Laat je dan vrijblijvend adviseren door meerdere aircobedrijven en vraag gratis offertes op.

Vind de beste vakman...

Benader aircospecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman...

Vergelijk offertes van aircobedrijven