Veiligheid

3 tips voor veiligheid bij aircosystemen
Airco’s zijn tegenwoordig volkomen veilig. Bij het produceren hebben de fabrikanten al veel veiligheidsvoorzieningen in gebouwd. Zo wordt er ingegrepen als het apparaat te warm wordt of als de spanning te hoog oploopt. Het risico op kortsluiting, brand en eventueel explosies is hierdoor minimaal. Maar net zoals voor ieder ander apparaat geldt ook voor airconditioning dat je er op een verstandige manier mee om moet gaan. Alleen dan kun je er optimaal van genieten en breng je de veiligheid van jezelf en anderen niet in gevaar. En als je je aan de volgende tips houdt kan het eigenlijk niet meer misgaan:

  • Kies het juiste aircosysteem
  • Installeer het apparaat veilig
  • Vergeet het onderhoud niet

Kies de juiste airco
Wanneer je een nieuw aircosysteem koopt is het belangrijk om er een uit kiezen die past bij de ruimte waarin je hem wilt plaatsen. Als je een systeem neemt met te weinig vermogen zal de airco niet krachtig genoeg zijn om de hele ruimte te koelen. Kies je er één met teveel vermogen, dan zal de ruimte niet koel maar juist tochtig worden. Zorg er ook voor dat je een goed merk kiest. Goedkoop is bij airco namelijk niet beter, maar bijna altijd slechter.

Installeer het apparaat veilig
Wil je zelf de airco installeren? Kijk dan eerst of de elektriciteitsgroep wel voldoende capaciteit heeft. Vaak is dit namelijk niet het geval. Je moet er dan voor zorgen dat de airco een eigen groep heeft. Zorg ervoor dat de airco altijd aangesloten is via een geaard stopcontact.

Vergeet het onderhoud niet
Aircosystemen hebben onderhoud nodig. Kijk het systeem twee keer per jaar helemaal na. Haal de filters eruit en maak ze schoon. Vindt je dit een ingewikkeld klusje? Begin er dan niet aan. Werken met elektriciteit brengt immers risico’s met zich mee. Huur dan liever een expert in.

Airco prijzen vergelijken?

Kom vrijblijvend in contact met aanbieders van airco’s en laat je adviseren over de mogelijkheden. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op je aankoop. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Airconditioning

Je vindt op AirconditioningWijzer.nl veel informatie en tips over airco's. De praktische informatie maakt het mogelijk om een betere keuze te maken zodat je de juiste airco koopt.

Ook kun je in contact komen met leveranciers van airco's. Die ook de complete installatie voor je kunnen verzorgen.

Alle onderwerpen A-Z
Bekijk de 35+ onderwerpen die je op deze website kunt vinden.

Aanbieders vergelijken?

Neem vrijblijvend contact op met airco leveranciers. Vraag gratis airco offertes aan.

© 2011-2019 Airconditioningwijzer.nl | Airconditioning | Voor aircoleveranciers