Subsidie airco

Ben je ondernemer en denk je er over om een airco systeem in jouw pand te installeren? Dan heb je geluk, want de overheid wil je hierin tegemoet komen. Zo kun je gebruik maken van de Energie Investeringsaftrek, ook wel de ‘EIA-regeling’ genoemd. Het ministerie van Economische Zaken heeft deze regeling in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat werkgevers meer investeren in duurzame energie of energiebesparende bedrijfsmiddelen. Dit is niet alleen beter voor de planeet, maar ook voor jouw portemonnee.

Wat houdt de EIA-regeling concreet in?
Als je meer dan 2.500,00 Euro investeert in duurzame energie of energiebesparende bedrijfsmiddelen mag je met de EIA-regeling in 2018 maar liefst 55,5% van de investeringskosten aftrekken van de van de fiscale winst. Met andere woorden: je hoeft hierover geen inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting te betalen. En dit kan flink wat voordeel opleveren. Gemiddeld zal het uitkomen rond de 30,0% voor inkomstenbelastingplichtigen. Zo wordt het aanschaffen van een nieuw en energiezuinig aircosysteem ineens een stuk aantrekkelijker.

Wat zijn de voorwaarden?
Om in aanmerking te komen voor de EIA-regeling moet je als werkgever voldoen aan een drietal voorwaarden. Ten eerste moet je als Nederlandse ondernemer belastingplichtig zijn voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Ten tweede moet je een onderneming hebben voor eigen rekening. En ten derde moet je investeren in een bedrijfsmiddel wat voldoet aan de eisen van de zogenaamde Energielijst.

Wees er op tijd bij
Er is in 2018 een beperkt budget beschikbaar voor de EIA-regeling. Met andere woorden: op is op. Als je gebruik wilt maken van de regeling is het dus van groot belang om er op tijd bij te zijn. Dus investeer snel in een nieuw aircosysteem en wacht niet langer dan drie maanden met het geven van de opdracht.

Lees verder over de EIA-regeling op de website van de RVO: www.rvo.nl

Airco prijzen vergelijken?

Kom vrijblijvend in contact met aanbieders van airco’s en laat je adviseren over de mogelijkheden. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op je aankoop. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Airconditioning

Je vindt op AirconditioningWijzer.nl veel informatie en tips over airco's. De praktische informatie maakt het mogelijk om een betere keuze te maken zodat je de juiste airco koopt.

Ook kun je in contact komen met leveranciers van airco's. Die ook de complete installatie voor je kunnen verzorgen.

Alle onderwerpen A-Z
Bekijk de 35+ onderwerpen die je op deze website kunt vinden.

Aanbieders vergelijken?

Neem vrijblijvend contact op met airco leveranciers. Vraag gratis airco offertes aan.

© 2011-2019 Airconditioningwijzer.nl | Airconditioning | Voor aircoleveranciers