Functies

De 5 functies van airconditioning
Denk je erover om een aircosysteem aan te schaffen? Dan heb je geluk, want airco’s worden alsmaar beter en geavanceerder. Vroeger konden ze alleen koelen, tegenwoordig zijn ze multifunctioneel. De meeste aircosystemen bevatten de volgende 5 functies:

  • Aangename verkoeling bieden
  • De lucht zuiveren
  • Het huis verwarmen
  • De luchtvochtigheid verbeteren
  • De woning beter ventileren

Aangename verkoeling bieden
Het eerste waar je aan denkt bij een airco is verkoeling. En dat is ook nog steeds de meest gebruikte functie van de airco. De verkoeling werkt door middel van koelvloeistof. Deze vloeistof wordt door het systeem gepompt waardoor de ruimte wordt gekoeld.

De lucht zuiveren
Een andere belangrijke functie van airconditioning is het zuiveren van de lucht. Normaalgesproken zweven er allerlei stofdeeltjes en pollen door de ruimte. Veel aircosystemen hebben een zuiveringsfunctie waarmee het apparaat de lucht schoon filtert. Handig voor iedereen met luchtwegaandoeningen.

Het huis verwarmen
Eén van de mooiste uitvindingen op het gebied van airco is de warmtepomp. Met behulp van deze warmtepomp kun je het aircoapparaat het hele jaar door gebruiken. Behalve koelen kun je met dit systeem het huis ook verwarmen. En een airco is over het algemeen een stuk energiezuiniger dan de gemiddelde cv-installatie.

De luchtvochtigheid verbeteren
In Nederland is de luchtvochtigheid vaak zeer hoog. Hierdoor voelt de lucht veel warmer aan dan het in werkelijkheid is. Gelukkig kun je de lucht met behulp van de airco droger maken. Hierdoor wordt de gevoelstemperatuur veel aangenamer.

De woning beter ventileren
Frisse lucht met een hoog zuurstofgehalte is gezond en helpt ons om beter te functioneren. De airco kan hierbij helpen door de lucht uit de ruimte naar buiten af te voeren en de verse lucht naar binnen te pompen. Zo is gezonde luchttoevoer altijd gegarandeerd, ook als er geen ramen aanwezig zijn.

Airco prijzen vergelijken?

Kom vrijblijvend in contact met aanbieders van airco’s en laat je adviseren over de mogelijkheden. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op je aankoop. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Airconditioning

Je vindt op AirconditioningWijzer.nl veel informatie en tips over airco's. De praktische informatie maakt het mogelijk om een betere keuze te maken zodat je de juiste airco koopt.

Ook kun je in contact komen met leveranciers van airco's. Die ook de complete installatie voor je kunnen verzorgen.

Alle onderwerpen A-Z
Bekijk de 35+ onderwerpen die je op deze website kunt vinden.

Aanbieders vergelijken?

Neem vrijblijvend contact op met airco leveranciers. Vraag gratis airco offertes aan.

© 2011-2019 Airconditioningwijzer.nl | Airconditioning | Voor aircoleveranciers