Functies

Denk je erover om een aircosysteem aan te schaffen? Dan heb je geluk, want airco's worden alsmaar beter en geavanceerder. Vroeger konden ze alleen koelen, tegenwoordig zijn ze multifunctioneel. De meeste aircosystemen hebben vaak de volgende 5 functies:

 1. Aangename verkoeling bieden

  Het eerste waar je aan denkt bij een airco is verkoeling. En dat is ook nog steeds de meest gebruikte functie van de airco. Door middel van koelvloeistof dat door het systeem gepompt wordt kan een ruimte gekoeld worden.

 2. De lucht zuiveren

  Een andere belangrijke functie van airconditioning is het zuiveren van de lucht. Normaal gesproken zweven er allerlei stofdeeltjes en pollen door de ruimte. Veel aircosystemen hebben een zuiveringsfunctie waarmee het apparaat de lucht filtreert. Handig voor mensen met luchtwegaandoeningen.

 3. De luchtvochtigheid verbeteren

  In Nederland is de luchtvochtigheid vaak zeer hoog. Hierdoor voelt de lucht veel warmer aan dan het in werkelijkheid is. Gelukkig kun je de lucht met behulp van de airco droger maken. Hierdoor wordt de gevoelstemperatuur veel aangenamer.

 4. De kamer beter ventileren

  Frisse lucht met een hoog zuurstofgehalte is gezond en helpt ons om beter te functioneren. De airco kan hierbij helpen door muffe lucht uit de ruimte naar buiten af te voeren en verse lucht naar binnen te pompen. Zo is gezonde luchttoevoer altijd gegarandeerd, ook als er geen ramen aanwezig zijn.

 5. De kamer verwarmen (optioneel)

  Eén van de mooiste uitvindingen op het gebied van de airco is de warmtepomp. Met behulp van deze warmtepomp kun je het apparaat het hele jaar door gebruiken. Behalve koelen kun je met dit systeem het huis verwarmen. En een airco is over het algemeen een stuk energiezuiniger dan de gemiddelde cv-installatie.

Vind de beste vakman...

Benader aircospecialisten in jouw regio en vraag tot 4 vrijblijvende offertes op. Leg het aanbod naast elkaar en vind de beste vakman voor jouw klus.

Deze dienst is gratis en vrijblijvend

Vind de beste vakman...

Vergelijk offertes van aircobedrijven