Filters

Het onderhoud van filters bij aircosystemen
Airconditioning is een fantastische uitvinding. Dankzij deze systemen kunnen we onze woningen altijd aangenaam verkoelen waardoor we geen last hebben van de warme buitentemperaturen. Natuurlijk kost de aanschaf van een goed aircosysteem wel een paar centen. Maar tegenwoordig zijn airco’s lang niet meer zo duur als vroeger. Bovendien kun je er tegenwoordig veel meer mee dan alleen koelen. Zo kun met veel systemen ook de lucht filteren en ontvochtigen. En door middel van de verwarmingsfunctie kun je de woning in de wintermaanden op een energiezuinige manier behaaglijk warm krijgen. Uiteraard moet je er wel voor zorgen dat de airco goed wordt onderhouden. Op die manier heb je het langse plezier van het systeem. Hieronder leggen we uit hoe dit onderhoud werkt.

Het reinigen van de filters
Als je dagelijks gebruik maakt van de airco moet je ieder maand de filters inspecteren. Deze kunnen door het gebruik van het systeem behoorlijk vervuild raken. En dit is natuurlijk niet goed voor de kwaliteit van de lucht die uit het apparaat komt. Als de filters vuil zijn kun je deze uitzuigen met een stofzuiger of in water uitwassen.

Twee keer per jaar een grote beurt
Bij intensief gebruik is het verstandig om de airco minimaal twee keer per jaar na te laten kijken door een specialist. Deze specialist zal dan de oude koelvloeistof deskundig verwijderen en de leidingen vacuüm droog zuigen. Vervolgens zal het hele systeem worden nagelopen. Eventuele lekken of gebreken kunnen dan worden opgespoortd en gerepareerd. Als alles in orde is zal de onderhoudsman de nieuwe vloeistof onder hoge druk in de airco spuiten en het systeem afsluiten.

Airco prijzen vergelijken?

Kom vrijblijvend in contact met aanbieders van airco’s en laat je adviseren over de mogelijkheden. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op je aankoop. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Airconditioning

Je vindt op AirconditioningWijzer.nl veel informatie en tips over airco's. De praktische informatie maakt het mogelijk om een betere keuze te maken zodat je de juiste airco koopt.

Ook kun je in contact komen met leveranciers van airco's. Die ook de complete installatie voor je kunnen verzorgen.

Alle onderwerpen A-Z
Bekijk de 35+ onderwerpen die je op deze website kunt vinden.

Aanbieders vergelijken?

Neem vrijblijvend contact op met airco leveranciers. Vraag gratis airco offertes aan.

© 2011-2019 Airconditioningwijzer.nl | Airconditioning | Voor aircoleveranciers