Airco installatie

Een airco installatie uitbesteden of zelf doen
Het installeren van een nieuwe airco installatie is een behoorlijk ingewikkeld karwei. Zeker omdat je zo’n klus niet dagelijks doet kan het best een tijdje duren voordat je alles werkend hebt. Daar komt nog eens bij dat het werken met een dergelijk elektrisch systeem behoorlijk riskant is voor mensen zonder ervaring. Het is daarom aan te raden om een specialist in te huren die de boel voor jou installeert. Dan weet je zeker dat alles goed werkt en je hoeft je eigen veiligheid niet op het spel te zetten.

Aandachtspunten voor de installatie
Ben je een gevorderde klusser en wil je liever zelf de installatie doen? Dan hebben we een aantal belangrijke aandachtspunten voor project:

  • Is de koelleiding lang genoeg?
  • Hoe wil je de buitenunit plaatsen?
  • Is er een geaard stopcontact in de buurt?

Is de koelleiding lang genoeg?
Het eerste wat je je af moet vragen is of de standaard meegeleverde koelleiding lang genoeg is. Deze leiding verbindt de airco met de buitenunit. Bij sommige woningen blijkt de standaardlengte van 3 meter echter niet voldoende.

Waar wil de buitenunit plaatsen?
Het aircosysteem wordt via een koelleiding verbonden met de buitenunit. Deze buitenunit moet op een geschikte plek aan de buitenzijde van de gevel worden geplaatst. Omdat de lengte van koelleiding beperkt is kan het even puzzelen zijn om een geschikte plek te vinden. Het is dus handig om hier van tevoren even goed over na te denken.

Is er een geaard stopcontact in de buurt?
Het aircosysteem aan de binnenzijde van de woning moet uiteraard aangesloten worden op een stopcontact. Het snoer van de airco zit meestal aan de rechterzijde van de unit en is niet langer dan 1,5 meter. Binnen deze afstand moet er een geaard stopcontact zitten.

Airco prijzen vergelijken?

Kom vrijblijvend in contact met aanbieders van airco’s en laat je adviseren over de mogelijkheden. Door het aanbod naast elkaar te leggen maak je een betere keuze en kun je besparen op je aankoop. Offertes vergelijken is gratis en vrijblijvend.

Airconditioning

Je vindt op AirconditioningWijzer.nl veel informatie en tips over airco's. De praktische informatie maakt het mogelijk om een betere keuze te maken zodat je de juiste airco koopt.

Ook kun je in contact komen met leveranciers van airco's. Die ook de complete installatie voor je kunnen verzorgen.

Alle onderwerpen A-Z
Bekijk de 35+ onderwerpen die je op deze website kunt vinden.

Aanbieders vergelijken?

Neem vrijblijvend contact op met airco leveranciers. Vraag gratis airco offertes aan.

© 2011-2019 Airconditioningwijzer.nl | Airconditioning | Voor aircoleveranciers